KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Materiały wspomagające na czas pracy online-język angielski

HELLO TO YOU! HOW ARE YOU?

It’s time for English!

1.Dziś przypomnijmy słownictwo związane z częściami ciała:

My body – Moje ciało:

- head - głowa

- eyes - oczy

- ears -  uszy

- nose - nos

- mouth - usta

- hands -  ręce

- fingers - palce

- arms - ramiona

- legs - nogi

- paws - łapy

My teddy bear has…- Mój miś ma…

Proponuję piosenkę „My teddy bear”, przy której poćwiczycie znane Wam już angielskie słówka. Możecie wziąć swojego ulubionego misia i pokazywać jego części ciała. Link do piosenki: https://www.youtube.com/watch?v=666UZRBO5q8

  1. Nauczyliście się już liczyć od 1 do 10 w języku angielskim. Poćwiczcie nazwy cyfr razem z piosenką, możecie:

- jump - skakać,

- dance - tańczyć,

- clap – klaskać.

Link do piosenki: https://www.youtube.com/watch?v=diMJIlv-4N0

  1. Kto jeszcze nie jest zmęczony może pokolorować motyla lub misia według instrukcji:

cyfry wskazują jakiego użyć koloru. Proszę używajcie angielskich nazw kolorów i cyfr:

blue-niebieski, yellow-żółty, black-czarny, braun-brązowy, red-czerwony.

Obrazki można skopiować i wydrukować.

Have a good fun!