KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Tematyka kompleksowa: W krainie zdrowych ząbków

TEMATYKA KOMPLEKSOWA: „W KRAINIE ZDROWYCH ZĄBKÓW”

na okres : od 30.03.2020r. do 03.03.2020r.

Witajcie Nasze „Koszałki - Opałki”!

Dziękujemy, że jesteście z Nami!

Poniżej przesyłamy kolejną porcję ciekawych pomysłów, zabaw i zadań do wykonania w domu. Bardzo za Wami tęsknimy. Życzymy Wam miłego tygodnia. Pozdrawiamy gorąco! :)

 

PIOSENKA do nauki pt .

Opowiedz o czym była piosenka.

Posłuchaj jej jeszcze kilka razy i spróbuj zaśpiewać

GIMNASTYKA DLA SMYKA – wykonaj poniższe ćwiczenia:

Prawa noga – noga prawa wyprostowana i uniesiona w górę;
wypad w przód – wyciągnięta noga opada na podłogę;
i rękoma zawiąż but – skłon do wysuniętej nogi i naśladowanie zawiązywania buta;
powrót – powrót do pozycji zasadniczej;
przysiad – przysiad z wyciągniętymi w przód rękoma;
dwa podskoki – dwa podskoki w miejscu;
w miejscu bieg – bieg w miejscu;
i skłon głęboki – skłon z sięgnięciem rękoma palców nóg;
wymach rąk w tył – wysunięcie rąk w tył;
do przodu – wysunięcie rąk do przodu;
już rannego nie czuć chłodu – przybranie pozycji zasadniczej.

 

OPOWIADANIE do przeczytania pt. "O Jurku, którego bolał ząb”

H.Kunzel, Ch. Unzner-Fischer 

  Tekst bajki

 

Odpowiedz na pytania :

- Jak miał na imię chłopiec występujący w opowiadaniu?

- Kto odwiedził w -nocy Jurka?

- Co zaczęło boleć chłopca?

- Gdzie udał się Jurek- Łakomczuch ze swoją mamą?

- Co zrobił dentysta?

- Czy Jurek po wizycie u dentysty nadal jadł dużo słodyczy?

ZABAWA RUCHOWA przy piosence

FILM EDUKACYJNY

Teraz kolej na Ciebie! Umyj zęby razem z Heconią J

 

ZADANIA MATEMATYCZNE:

  1. Policz ile jest szczoteczek, a ile past do zębów?
  2. Wskaż, których przyborów jest więcej ?

     

 

 

    

 

   

PRACA PLASTYCZNO- TECHNICZNA

Wykonaj plakat pt. „ZDROWY i CHORY ZĄBEK”.

Narysuj sylwety zdrowego- wesołego i chorego- smutnego zęba. Wytnij z pomocą rodzica z gazet obrazki przedstawiające produkty

żywnościowe : owoce, warzywa, nabiał, rożnego rodzaju słodycze. Przyporządkuj je i przyklej dookoła odpowiedniego ząbka.

 

Na stronie głównej przedszkola znajduje się Regulamin Wewnątrzprzedszkolnego Konkursu Plastycznego

  1. „Zdrowe zęby mam, bo o nie dbam”.

Zachęcamy WAS do udziału w konkursie :)