KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kwiaty dla Mamy i Taty

Witam Was Promyczki!

Ten tydzień upłynie pod hasłem „Kwiaty dla Mamy i Taty”

Jestem bardzo ciekawa czy wiecie, w którym dniu tego tygodnia wypada Dzień Mamy i Taty?

Dzień Mamy przypada 26 maja, natomiast Dzień Taty 23 czerwca. Jednak w przedszkolu łączymy oba te święta i obchodzimy 26 maja, czyli we wtorek tego tygodnia.

1. Przypomnijcie sobie nazwy kolejnych dni tygodnia:

 

2. Posłuchajcie wierszyka:

Za co Wy podziękujecie swoim Rodzicom?

Może podpowiedzią będą te obrazki:

 

 

3. Lubicie spędzać czas ze swoją Mamą i swoim Tatą?

Popatrzcie na obrazki i opowiedzcie jak bawią się dzieci ze swoimi Rodzicami?

Wy również bawicie się tak jak rodzina na  ilustracji?

 

    

 

 

                                               

 

  

 

 

                                                

 

„Członkowie rodziny”- dokończcie rozpoczęte zdania:

-Mama i Tata to moi…………………………………………..

-Ja dla swojej Mamy jestem………………………………..

-Ja dla swojego Taty jestem………………………………..

-Mama mojej Mamy to moja………………………………..

-Tata mojej Mamy to mój…………………………………….

-Mama mojego Taty to moja………………………………..

-Tata mojego Taty to mój……………………………………

-Ja dla mojej Babci i dziadka jestem……………………..

 

Sprawdźcie czy macie rację.

*Jeśli chcecie nauczyć się więcej zapraszam do super zabawy i nauki z panią Monią (dla chętnych dzieci)

 

4.Policzcie kwiaty w wazonach i połączcie ze sobą te, w których jest ich tyle samo. Wybierzcie dwa bukiety, które najbardziej Wam się podobają i narysujcie je dla Mamy i Taty.

 

                                       

 

 

                               

 

*Poniższy film podsunie Wam inne,ciekawe pomysły na laurki.

 

 

5.Nauczcie się układu choreograficznego dla swoich Rodziców.

Zatańczcie go z Mamą i Tatą:

 

 

Wszystkich Rodzicom składam serdeczne życzenia:

Zdrowia, cierpliwości, wyrozumiałości i mnóstwa miłości dla Waszych kochanych urwisów :)