KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

XVI edycja naszego Festiwalu "Przyśpiewki, obrzędy, tańce" już za nami

Za nami XVI edycja Międzyprzedszkolnego Festiwalu „Przyśpiewki, obrzędy, tańce” zorganizowanego przez nasze przedszkole. Tegorocznej edycji przyświecało hasło „ W tańcu najweselej”. Festiwal rozpoczął się występem młodych tancerzy: Oliwii Kopiec i Kacpra Kwarty ze Studia Tańca Towarzyskiego ETIUDA działającego przy Miejskim Domu Kultury w Radomsku. Zmagania przedszkolaków rozpoczęła grupa pięcio- i sześciolatków z PP nr 5, która wykonała układ taneczny do polskiego tańca narodowego - „Poloneza Ogińskiego”.  Dzieci, nauczyciele, oraz rodzice obecni na festiwalu zobaczyli osiem występów reprezentantów radomszczańskich przedszkoli, które potem oceniło konkursowe jury w składzie: Iwona Drzewiecka i Maria Klauza. Przedszkolaki zaprezentowały różnego rodzaju tańce, jak: walc, krakowiak, czy polka. Nie zabrakło także nowoczesnych układów tanecznych takich jak  taniec do piosenki "Sofia " Alvaro Solera,"Taniec z mopami", "Taniec ze wstążkami" czy "Taniec stokrotek".

Jury po obejrzeniu kompletu występów uznało, że wszystkie cechował wysoki poziom i zasługują na adekwatne oceny. Komisja uznała także, że na szczególne wyróżnienie zasługują:  PP nr 3, PP nr 5 i PP nr 6. Docenić należy ogromny wkład pracy nauczycieli, rodziców, ale przede wszystkim duże zaangażowanie samych dzieci. Nasze Stokrotki zatańczyły pięknie.

Wszystkie grupy otrzymały pamiątkowe dyplomy oraz nagrody, które wręczyły: dyrektor PP nr 6 Katarzyna Chybalska i Naczelnik Wydziału Edukacji i Kultury Małgorzata Krupska.