KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wycieczka do Krainy Świętego Mikołaja

„Pewnej świątecznej nocy Święty Mikołaj podróżował po Polsce rozdając prezenty. Śpieszył się, aby zdążyć do wszystkich dzieci. Miał ogromnie dużo pracy, bo w Polsce grzecznych dzieci jest bardzo, bardzo wiele i wszystkie zasługują na prezenty.

Gdy swoimi pięknymi saniami przelatywał nad Kołacinkiem, uznał że jest to tak piękne miejsce, jak to gdzie mieszka, w dalekiej Laponii. Pomyślał… i szybko napisał Akt Nadania, mianując Kołacinek Krainą Świętego Mikołaja w Polsce.”

Tam właśnie w piątek 22 listopada pojechały nasze starszaki poszukać zabawy, radości no i oczywiście spotkania ze Świętym Mikołajem i jego przyjaciółmi. Tuż po przyjeździe spacerowały po „Bajkowej ścieżce”, na której spotkały bohaterów znanych baśni i bajek. Zwiedziły także dom Świętego Mikołaja oraz Dziadka Mroza, a nawet spotkały się z nim osobiście. Potem obejrzały interaktywną makietę alpejskiego miasteczka wspaniale prezentującego się w zimowej scenerii z równie wspaniałą kolejką pokonującą tunele, wzgórza, zatrzymującą się na stacjach. Następnie udały się do Sali Tronowej Świętego Mikołaja i spotkały się z długo wyczekiwaną postacią . Obejrzały pomieszczenie, w którym Mikołaj rozdaje prezenty i odpisuje na wszystkie dziecięce listy. Tutaj również otrzymały prezenty. Po ekscytujących przeżyciach wrzuciły coś do brzuszków aby mieć siłę poszaleć na placu zabaw. Wrzuciły też swoje listy do ogromnej skrzynki pocztowej i teraz czekają na swoje marzenia.