KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

"O rysiu Ryszardzie Chronickim, który dzieci chronił"

Aktorzy z teatru Amuzado gościli u nas już kolejny raz. Tym razem dzieci oglądały spektakl pt. „Ryś Ryszard Chronicki, który chronił dzieci.”
W widowisku pojawiają się elementy ruchu drogowego, podstawowa wiedza na temat udzielania pierwszej pomocy w nagłych wypadkach, jak i treści pouczające dzieci jak zachować się w kontaktach z nieznajomymi. Na podstawie bezpośrednich przykładów aktorzy pokazali przedszkolakom jak zachować się gdy ktoś obcy puka do drzwi domu, co zrobić gdy nieznajomy zaprosi dziecko do siebie obiecując jakieś atrakcje.Dzieci zapamiętają na pewno co należy zrobić gdy się skaleczą, poparzą, ugryzie je pies, czy po prostu leci z nosa krew.Tematyka była jak widać poważna, ale podana w bardzo przystępnej i zrozumiałej dla odbiorców formie.