KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Materiały wspomagające na czas pracy online-język angielski

Materiały online język angielski 16.04.-22.04.2020

HELLO! HOW ARE YOU FEELING TODAY?

It’s time for English!

Kochani ruch to zdrowie! Proponuję dziś zabawy ruchowe przy muzyce jednocześnie utrwalicie słówka, które znacie i nauczycie się nowych z piosenek. Zaproście do tańca i zabawy rodzeństwo i rodziców. Zaczynajmy!

1. Naciśnij link:  Baby shark dance

shark-rekin

baby-dzidziuś

mommy-mama

daddy-tata

grandma-babcia

grandpa-dziadek

Let’s go hunt-chodźmy na polowanie

Run away-uciekajmy

Safe at last-nareszcie bezpieczni

It’s the end- to koniec

2. Jump, run and shout!

jump-skacz

run-biegnij

shout-krzycz

I can dance - umiem tańczyć

I can swing - umiem kołysać się

I can sing - umiem śpiewać

Can you jump really high? - Czy umiesz skakać wysoko?

I can... - ja umiem

Can you run really fast? - Czy umiesz biegać szybko?

Can you shout really loud?- Czy umiesz krzyczeć głośno?

3. Stand up, sit down, turn around

stand up -wstań

sit down- usiądź

turn around- obróć się

put one hand up-podnieś jedną rękę

put one hand down-opuść rękę

put two hands up- podnieś dwie ręce

put two hand down-opuść ręce

jump-skacz

run-biegnij

4.  Head, shoulders, knees and toes

head-głowa

shoulders-ramiona

knees-kolana

toes-palce u stóp

march-maszeruj

Let us all march-pozwól nam wszystkim maszerować

Get your body charged-naładuj swoje ciało

jump-skacz

Let’s all jump-skaczmy wszyscy

Make your muscle pumb-pompuj swoje mięśnie

punch-uderz pięścią

Let’s all punch-wszyscy uderzmy pięścią

have a hearty munch-jedz obficie