KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

"Jak pan Jan witał wiosnę"

W pierwszy dzień nowej pory roku 21 marca dzieci ze wszystkich grup wiekowych przybyły do przedszkola w radosnych nastrojach, a w ich ubraniach przeważał kolor zielony. Piękne i kolorowe stroje oraz wiosenne emblematy dodatkowo zaakcentowały długo wyczekiwaną porę roku. Dzieci  uroczyście powitały Wiosnę. Właściwie powitał ją pan Jan z przedstawienia przygotowanego przez grupę 6-latków. Zapadł on w głęboki zimowy sen i nikt nie był w stanie go dobudzić. Udało się to dopiero pięknej, kolorowej Wiośnie, która przyszła do nas ubrana w różnobarwne kwiaty. Pan Jan wspólnie z przedszkolakami tańczył w rytmie znanej tematycznej piosenki. Po zabawie w sali dzieci wraz z paniami wyruszyły na spacer niosąc kukłę Marzannę. Do przedszkola wróciły już bez niej. Co się stało ze złą Zimą tego nikt nie chciał nam zdradzić. Jedno jest pewne. Mroźna pora roku wróci do nas dopiero za rok.