KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Dzień Życzliwości i Pozdrowień

"Jest taka kraina, gdzie dzień uśmiechem się zaczyna. Kiedy staniemy tak naprzeciw siebie, Ty uśmiechnij się do mnie, a ja do Ciebie"

21 listopada na całym świecie obchodzony jest Dzień Życzliwości i Pozdrowień. W naszym przedszkolu również świętowaliśmy z tej okazji. W tym dniu wszyscy w wyjątkowy sposób okazywaliśmy sobie życzliwość, dobroć, koleżeństwo i uprzejmość. Wokół przedszkola pojawiły się kolorowe kartki z magicznymi słowami, a przy wejściu do  przedszkola stanęło Drzewo Życzliwości, na którym przedszkolaki zawiesiły wykonane samodzielnie  serduszka i buźki. Uroczystość rozpoczęliśmy śpiewającą „Powitanką”, a Pani Dyrektor przybliżyła dzieciom historię tego dnia. Następnie grupa „Promyczków' pięknie zaśpiewała piosenkę pt. „Magiczne słowa”, dzięki której wszyscy przypomnieliśmy sobie, jak ważne jest używanie na co dzień prostych zwrotów : proszę, dziękuję, przepraszam, Obejrzeliśmy również bajkę edukacyjną pt. „Kocia życzliwość”, która uświadomiła dzieciom w jaki sposób zachowywać się na co dzień, aby być życzliwym. Nie zabrakło również wesołych zabaw przy piosenkach oraz zagadek nawiązujących tematycznie do obchodzonego święta. Uroczystość uświetniło również wykonanie przez dzieci z grup : „Podziomków” i „Bławatków” piosenek mówiących o sile przyjaźni. Na zakończenie Pani dyrektor obdarowała dzieci słodkimi niespodziankami. Uwieńczeniem naszego Dnia Życzliwości i Pozdrowień było przekazanie na ręce wychowanków z Przedszkola Specjalnego w Radomsku pięknego Plakatu, na którym znalazły się kolorowe dłonie wszystkich naszych przedszkolaków ułożone w kształt serca. Pragnęliśmy, aby nasi przyjaciele ucieszyli się z tego, że o nich pamiętamy.

I z wzajemnością, bo my również otrzymaliśmy od nich „Życzliwe słoneczko” :)