KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Dzień Pluszowego Misia

Nie od dziś wiadomo, że tam gdzie są dzieci, są też pluszowe misie. Nie ma chyba dziecka, które nie posiada swojej ulubionej maskotki i nie ma pewnie też takiego, które nie chciałoby świętować jego urodzin. Światowy Dzień Pluszowego Misia organizowany jest przez przedszkola bardzo chętnie. Jest to naprawdę wyjątkowy dzień. W tym roku  przedszkolaki nie mogły przynieść  swoich misiaków, ale to nic. Przybył do nas prawdziwy, no może prawie prawdziwy, duży niedźwiadek. Przywitał się z dziećmi i opowiedział historię swojego święta. Oczywiście przywitał się zgodnie z normami bezpieczeństwa, czyli tak zwanym  „żółwikiem”. Dzieci zachęcane przez misia odgadywały zagadki na temat  filmów, w których występują znane misie. Potem  przedszkolaki bawiły się z naszym gościem w tematyczne zabawy, Podziomki recytowały wierszyk „Naprawiamy misia” i zaśpiewały piosenkę „Jadą, jadą misie”, przy której wszyscy bawiliśmy się wesoło. Na koniec dzieci wręczyły naszemu przyjacielowi prezenty. Wszystkie na pewno przydadzą się misiowi podczas zimowego snu. Niedźwiadek zrewanżował się nam i przywiózł każdemu pyszny miodowo-owocowy nektar. To był naprawdę fajny miś i wesoły dzień pełen śmiechu i radości!