KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

"Świat za sto lat"

Fundacja TworzyMY Kraków  pragnie wesprzeć rodziców, którzy w najlepszy sposób chcą kreatywnie zająć czas swoich pociech. Dlatego proponujemy,  aby  dzieci przygotowały prace plastyczne lub literackie opowiadające o tym jak wyobrażają sobie świat w 2120 roku. Wszystkie prace, które dotrą do naszej Fundacji za pomocą poczty e-mail, zostaną zamknięte w przygotowywanej kapsule czasu.

Zadanie konkursowe brzmi:

"Świat za sto lat. Jak go sobie wyobrażasz?"

Jak wziąć udział w konkursie?

  1. Opracować zadanie konkursowe dowolną techniką plastyczną lub literacką.
    2. Własnoręcznie podpisać dzieło.
    3. Wypełnić formularz zgłoszeniowy
    (dostępny na stronie www.tworzymykrakow.org/sercekapsuly.
    4. Zrobić zdjęcie/skan pracy i formularza
    5. Wysłać pracę i formularz na adres: sercekapsuly@tworzymykrakow.org
    4.  W miarę możliwości oryginał pracy i formularza wysłać pocztą na adres Fundacji TworzyMY Kraków.

    Kto może wziąć udział w konkursie?
    Wszyscy! Niezależnie od wieku i umiejętności! W naszej akcji liczy się pomysł na to jak będzie wyglądał świat w 2120 roku.
    Terminy:
    Na prace czekamy do 30 kwietnia.
    Jakie muszą być warunki techniczne prac?
    •    Prace literackie –  dowolna forma literacka, max. 8000 znaków (opowiadanie, nowela, esej, reportaż, wywiad etc.)
    i/lub
    •    Prace plastyczne – dowolna forma plastyczna nieprzestrzenna, w rozmiarze max. A3 (rysunek, malarstwo, kolaż, komiks, grafika komputerowa, techniki mieszane etc.)

W dotychczasowych edycjach akcji wzięło udział blisko 4 000 dzieci i przeszło 1 000 szkół z całej Polski.

Celem przedsięwzięcia jest stworzenie przez uczestników dzieł literackich i plastycznych, które zostaną zamknięte w  powstającej w Krakowie Kapsule Czasu i stanowić będą  jej "Serce".
Na zdjęciu poniżej mogą Państwo zobaczyć jak wyglądać będzie Ogólnopolska Kapsuła Czasu oraz obejrzeć galerię kilku wybranych dzieł akcji. 
Regulaminformularz zgłoszeniowy i  informację gotową do publikacji na Państwa stronie internetowej (lub dzienniku elektronicznym) znajdą Państwo w aktywnych linkach oraz na stronie: www.tworzymykrakow.org/sercekapsuly.
Zachęcam również do odwiedzenia naszego profilu na Facebook, gdzie znaleźć można obszerną galerię zdjęć prac trzech dotychczasowych edycji akcji "Serce Kapsuły Czasu".