KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Oferta Wydawnictwa Nowa Era

Drodzy Rodzice!

Wydawnictwo Nowa Era, na swojej platformie, przygotowało materiały dla Rodziców dzieci przedszkolnych, z których można korzystać bez logowania. Znajdziecie tu Państwo różne artykuły, dzieciom możecie udostępnić filmy z cyklu "Przedszkolne laboratorium". Nauka przez zabawę

Materiały dla rodziców i opiekunów są dostępne dla wszystkich (bez logowania) na stronie: https://www.nowaera.pl/naukazdalna/wychowanieprzedszkolne

Znajdą tam Państwo m.in.:

  • Karty pracy poszczególnych zestawów edukacyjnych w formie PDF rozwijające m.in. sprawność manualną, percepcję wzrokową, umiejętności matematyczne oraz przygotowanie do nauki czytania,
  • Zeszyt grafomotoryczny oraz ćwiczenia grafomotoryczne (Szlaczki) - pliki PDF
  • Flipbooki publikacji wchodzących w skład zestawów edukacyjnych znajdziemy na www.nowaeradlaprzedszkola.pl klikając w dany tytuł

Dodatkowo, dla każdego dziecka można bezpłatnie pobrać kod dostępu do portalu edukacyjnego Balon Blum, wchodząc na naszego Facebooka Nowa Era dla przedszkolahttps://www.facebook.com/nowaeradlaprzedszkola/