KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jestem malarzem

Dzień dobry Promyczki!

W tym tygodniu zapraszam Was do świata kolorów:)

1.Posłuchajcie wiersza D. Dziatełowskiej "Malarze"

"Mam tu farby, wiadra dwa,
pędzli różnych pięć.
Pomalować co się da,
w przedszkolu mam chęć.
Macham pędzlem wzdłuż i wszerz
przyśpiewując w głos.
Wybielone ściany już
i także mój nos".

Odpowiedzcie na pytania:

-Co robi, czym się zajmuje malarz?

-Co się znajduje w pracowni malarza?

-Co trzyma malarz?

-Jaki obraz maluje malarz?

Pomoże Wam poniższy obrazek.

 

 

  • Najpiękniejsze kolory widoczne są w zjawisku nazywanym "tęczą".Namalujcie kolorową tęczę czarodziejską różdżką:

 

2 Podzielcie nazwy kolorów farb na sylaby. Policzcie tubki z farbami, plamy na palecie i połączcie takie same kolory ze sobą.

 

                                     

 

 

3.Znajdźcie różnice między obrazkami:

 

 

 

  1. Obejrzyjcie film i opowiedzcie o tym, jaką przygodę miał Reksio?

 

 

5.Pobawcie się przy piosence:

 

 

 

6."Namalujcie tęczę sami"-obejrzyjcie film, jak najprościej namalować tęczę, wypróbujcie tę technikę malowania farbami. Jeśli nie macie gąbki i farb dokończcie kolorować  tęczę kredkami :

 

 

 

* Chętne Promyczki mogą również wykonać taką pracę plastyczną:

Tęcza i chmura

7.Zabawy logopedyczne: